Kommuunien läheissuhteet haastavat parisuhteen ympärille rakentuvan elämän mallia | Anna Heinonen

Share
Embed
  • Loading...
  • Published on:  Thursday, January 27, 2022
  • “Tutkin suomalaisissa kommuuneissa ja kimppakämpissä elettyjä suhteita. Tarkastelen haastattelujen ja etnografisen kenttätyön avulla, miten sukupuolittuneet ja seksuaaliset käytännöt, roolit ja sitoumukset muovautuvat kodeissa, jotka eivät rakennu parisuhteen vaan ystävyyden ja kämppissuhteiden varaan. Lisäksi kiinnitän huomiota siihen, miten kodin materiaalinen muoto – seinät, pohjapiirustus, kalustus ja kulkureitit – vaikuttavat kodissa luotuihin suhteisiin. Läheissuhteiden tutkimuksessa ystävyys ja muut moninaiset suhteet ovat jääneet paitsioon perhe- ja parisuhteiden rinnalla. Kommuuni tarjoaa innostavan, konkreettisen paikan, jonka kautta lähestyä ja purkaa parisuhdenormia.”

    Anna Heinonen on sukupuolentutkimuksen väitöskirjatutkija humanistisessa tiedekunnassa. Tutkimuksensa avulla hän pyrkii edistämään mahdollisuuksia elää mielekästä elämää moninaisissa ihmissuhdemuodoissa ja luomaan kulttuuria, jossa erilaisia suhdemuotoja tuetaan ja vaalitaan.

    Video on kuvattu Uuden tiedon klubilla Tiedekulmassa 20.1.2022. Uuden tiedon klubi on tapahtumasarja, jossa Helsingin yliopiston tutkijat kertovat uusimmasta tutkimuksestaan. Lisätietoja: https://www2.helsinki.fi/fi/tiedekulma/ohjelma/uuden-tiedon-klubi
  • Source: https://youtu.be/-bFxQYQdJ9Y
Loading...

Comment